Παρουσίαση αποτελεσμάτων προγράμματος "Δημόσιες Τοιχογραφίες - Ανάπλαση Ψυρρή"

Τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος "Δημόσιες Τοιχογραφίες - Ανάπλαση Ψυρρή", που εφαρμόστηκε με επιτυχία από το Δήμο Αθηναίων, την ΑΕΔΑ & την "Πρόσοψη" σε συνεργασία με την ομάδα Carpe Diem, θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 μ.μ., σε συνέντευξη τύπου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά (2ος όροφος, αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου).

 

Εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων, του προγράμματος "Πρόσοψη" της ΑΕΔΑ και των καλλιτεχνών της Carpe Diem θα μιλήσουν για την πρωτοποριακή αυτή συνεργασία που αφορά την εικαστική παρέμβαση σε τρία κτίρια της περιοχής του Ψυρρή με τη δημιουργία μεγάλων τοιχογραφιών και την βιοκλιματική χρωματική ανάπλαση της πρόσοψής τους.

 

Κύρια χαρακτηριστικά του προγράμματος ήταν η αντιμετώπιση των υπό τοιχογράφηση κτιρίων στο σύνολό τους, η άμεση και έμμεση συμμετοχή ιδιοκτητών και κατοίκων και η ανοικτή στο κοινό διαδικασία υλοποίησης.

 

Συμμετείχαν ως καλλιτεχνικοί υπεύθυνοι και δημιουργοί των έργων οι καλλιτέχνες-τοιχογράφοι Βαγγέλης Χούρσογλου στο κτίριο επί της οδού Μιαούλη 4, ο Same84 στο κτίριο στην πλατεία Ηρώων και ο Taxis στο κτίριο επί της Αγαθάρχου 9.

 

Μεγάλοι χορηγοί του προγράμματος ήταν οι εταιρείες ΟΤΕ και Cosmοte και χορηγός η Vivechrom.

 

Το πιλοτικό πρόγραμμα εντάσσεται στη συνολική πιλοτική βιοκλιματική παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων σε μια από τις παλαιότερες συνοικίες του κέντρου, με στόχο την ανάδειξη της ιστορικότητας της περιοχής, αλλά και την υποστήριξη του υπερτοπικού χαρακτήρα που έχει χαρακτηρίσει την περιοχή τα τελευταία χρόνια.

 

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης θα προβληθεί βίντεο με την αποτύπωση της όλης παρέμβασης και θα διανεμηθεί φάκελος με φωτογραφικό υλικό.

 

Παράλληλα, θα ανακοινωθεί η συνέχιση της συνεργασίας με την ομάδα Carpe Diem (www.carpe-diemact.gr) και του προγράμματος και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας, με τον τίτλο "Ζωγραφίζοντας Προσόψεις".

Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση 27-01-2011

Σας ενημερώνουμε οτι το Πρόγραμμα "ΠΡΟΣΟΨΗ" αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία του στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.Η αναστολή αφορά αποκλειστικά την κατάθεση νέων αιτήσεων ένταξης στο Πρόγραμμα.

Δελτίο Τύπου 11-10-2010

http://www.cityofathens.gr/el/node/12429

Τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος "Δημόσιες Τοιχογραφίες - Ανάπλαση Ψυρρή", που εφαρμόστηκε με επιτυχία από το Δήμο Αθηναίων, την ΑΕΔΑ & την "Πρόσοψη" σε συνεργασία με την ομάδα Carpe Diem