ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΨΥΡΡΗ

Η ανάκτηση της έννοιας της γειτονιάς είναι δικαίωμα όσων ζουν, εργάζονται και δημιουργούν σε αυτή.

 
Με γνώμονα αυτό το σκεπτικό, και με πίστη στην αντίληψη ότι η αισθητική είναι ο παράγοντας που επηρεάζει περισσότερο την άποψή μας για τη ζωή μας, τον εαυτό μας και τον περίγυρό μας, ο Δήμος Αθηναίων,  το πρόγραμμα «πρόσοψις» της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου σε συνεργασία με την ομάδα ‘

 

Το πρόγραμμα, το οποίο προβλέπεται να υλοποιηθεί σε διάστημα περίπου ενός μήνα, αποτελεί τμήμα της συνολικής πιλοτικής βιοκλιματικής παρέμβασης του Δήμου Αθηναίων σε μια ιστορική γειτονιά του κέντρου με στόχο να αναδείξει την ιστορικότητα της περιοχής αλλά και να υποστηρίξει τον υπερτοπικό χαρακτήρα που έχει χαρακτηρίσει την περιοχή τα τελευταία χρόνια.

 

Αφορά δε, την εικαστική παρέμβαση σε τρία κτίρια της περιοχής του Ψυρρή με την δημιουργία μεγάλων τοιχογραφιών και την χρωματική ανάπλαση της πρόσοψής τους.

 

Τα υλικά-χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να καλύψουν τις τυφλές όψεις κτιρίων, οι οποίες έμειναν αισθητικά ανεκμετάλλευτες μετά από διαδοχικές παρεμβάσεις, ακολουθούν τις προδιαγραφές της βιοκλιματικής, έχουν θερμομονωτικές ιδιότητες με φίλτρα UV και προστατεύουν ενεργειακά τα κτίρια.

 

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν  τρεις γνωστοί καλλιτέχνες: ο Woozy, o Seim84 και ο Taxis, ενώ τα κτίρια που έχουν ενταχθεί στο πιλοτικό αυτό πρόγραμμα είναι επί της οδού Μιαούλη 4 πάνω από το σταθμό μετρό  ‘Μοναστηράκι’, επί της οδού Αγαθάρχου 9 και στην πλατεία Ηρώων.

 

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι οι πολίτες και οι επισκέπτες της περιοχής για πρώτη φορά θα μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά την γέννηση μιας δημόσιας τοιχογραφίας μεγάλων διαστάσεων από επώνυμους αλλά και νεότερους Έλληνες καλλιτέχνες.

 

Μεγάλοι χορηγοί του προγράμματος είναι οι εταιρείες Cosmοte  και  Conn-x, χορηγός η  Vivechrom,  υποστηρικτής η Rollex. Χορηγοί επικοινωνίας  είναι ο Αθήνα 9,84,  το Wave Radio, το Mad radio και TV και  η Athens Voice.

 

Ημερομηνίες υλοποίησης του προγράμματος:

1 Ιουλίου - 31 Ιουλίου 2010

Carpe Diem’  ξεκινούν  την Πέμπτη 1 Ιουλίου το πιλοτικό πρόγραμμα «ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΨΥΡΡΗ”.

Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση 27-01-2011

Σας ενημερώνουμε οτι το Πρόγραμμα "ΠΡΟΣΟΨΗ" αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία του στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.Η αναστολή αφορά αποκλειστικά την κατάθεση νέων αιτήσεων ένταξης στο Πρόγραμμα.

Δελτίο Τύπου 11-10-2010

http://www.cityofathens.gr/el/node/12429

Τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος "Δημόσιες Τοιχογραφίες - Ανάπλαση Ψυρρή", που εφαρμόστηκε με επιτυχία από το Δήμο Αθηναίων, την ΑΕΔΑ & την "Πρόσοψη" σε συνεργασία με την ομάδα Carpe Diem