Σας ενημερώνουμε οτι το Πρόγραμμα "ΠΡΟΣΟΨΗ" αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία του στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.Η αναστολή αφορά αποκλειστικά την κατάθεση νέων αιτήσεων ένταξης στο Πρόγραμμα.


Φίλες και φίλοι,

Η αισθητική φροντίδα αποτελεί την απάντηση στα φαινόμενα βιασμού της ομορφιάς και των αισθητικών μας αξιών, είτε πρόκειται για νοοτροπίες και συμπεριφορές, είτε για την εικόνα της πόλη μας Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Αθηναίων μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρίας Δήμου Αθηναίων ΑΕ ΟΤΑ δηλώνει παρών στην επιδίωξη του αισθητικά ωραίου ενώ ταυτόχρονα ικανοποιεί το αίτημα για καλή συντήρηση των κτιρίων της πόλης μας, μέσα από τα κίνητρα που δίνει για συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Πρόσοψη». Ήδη οι κάτοικοι 5.000 κτιρίων σε κάθε γειτονιά της Αθήνας έχουν βρει στο πρόσωπο του Δήμου Αθηναίων έναν αλληλέγγυο σύμμαχο στην επιδίωξη καλύτερης αισθητικής, ώστε να μπορούμε να μιλάμε για αναβαθμισμένους όρους αισθητικής για όλους μας αλλά και για την πόλη μας. Δεν πρέπει στο Δήμο της Αθήνας δεν ξεχνάμε ποτέ αυτό που έλεγε ο Μάνος Χατζιδάκις: «όταν πάψει να σε ενοχλεί η ασχήμια, τότε σημαίνει ότι έχεις γίνει μέρος της». 

Νικήτας Κακλαμάνης
Δήμαρχος  Αθηναίων


Το πρόγραμμα "Πρόσοψη" ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, με κεντρικό στόχο την αλλαγή της εικόνας της πόλης και σταδιακά εντάχθηκε στις αρμοδιότητες της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δήμου Αθηναίων (ΑΕΔΑ).

Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος "Πρόσοψη" ήταν και είναι η αισθητική αναβάθμιση της πόλης, του κέντρου και κάθε γειτονιάς, η δημιουργία ενός νέου αστικού τοπίου, μέσω της ανάπλασης των προσόψεων των κτιρίων. Με το εν λόγω πρόγραμμα ο παραπάνω στόχος άρχισε με σταθερά και ουσιαστικά βήματα να επιτυγχάνεται, καθώς εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακινήτων ανταποκρίθηκαν στο συγκεκριμένο κάλεσμα και έσπευσαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα "Πρόσοψη" απολαμβάνοντας τους ιδιαίτερα ευνοϊκούς του όρους και τα πολλά και σύνθετα πλεονεκτήματά του.

Το πρόγραμμα για την ανάπλαση των προσόψεων των κτιρίων αφορά στη δυνατότητα επιδότησης των ιδιοκτητών ακινήτων για την αποκατάσταση και συντήρηση των όψεων και ευρύτερα την ανάπλαση κτιρίων και του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και για την αντικατάσταση των ατομικών κεραιών τηλεοπτικού σήματος με κεντρική κεραία. Σημειώνεται ότι η επισκευή–ανάπλαση αφορά μόνο στην όψη του κτιρίου και τα δομικά στοιχεία αυτής.

Δικαιούνται συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα οι ιδιοκτήτες ή οι επικαρπωτές ακινήτων και η επιδότηση αφορά σε ιδιωτικά κτίρια οποιασδήποτε χρήσεως.

 

Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση 27-01-2011

Σας ενημερώνουμε οτι το Πρόγραμμα "ΠΡΟΣΟΨΗ" αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία του στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.Η αναστολή αφορά αποκλειστικά την κατάθεση νέων αιτήσεων ένταξης στο Πρόγραμμα.

Δελτίο Τύπου 11-10-2010

http://www.cityofathens.gr/el/node/12429

Τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος "Δημόσιες Τοιχογραφίες - Ανάπλαση Ψυρρή", που εφαρμόστηκε με επιτυχία από το Δήμο Αθηναίων, την ΑΕΔΑ & την "Πρόσοψη" σε συνεργασία με την ομάδα Carpe Diem